headd

sep2

turisticki klaster
1

www.turistickiklaster.me

2

turistickiklaster

4

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

5

+382 67 743 421

Final separator full2
klaster

predd    O Nama

Uvod: Turistički Klaster Montenegro osnovan je 29.03.2017. godine sa ciljem da radi na umrežavanju turističkih poslenika, izgradnji kapaciteta unutar članica Udruženja, na promociji turističke ponude Nikšića i Crne Gore, razvoj kulturnog i ruralnog turizma, a to su samo neki od naših ciljeva. Misija TK Montenegro je stvaranje strateškog partnerstva između članica TK Montenegro u cilju razvoja prepoznatljivog brenda turističke destinacije Nikšića i Crne Gore, kao i pružanje kontinuirane podrške svojim članicama u povećanju kvaliteta postojećih te razvoju novih autohtonih proizvoda i usluga kroz primjenu novih znanja i tehnologija te međunarodnih standarda kvaliteta.
Klaster čine entuzijasti i uspješni preduzetnici i predstavnici javnog, privatnog i civilnog sektora, koji zajedno stvaraju proizvode i usluge visoke dodate vrijednosti. TK Montenegro za sada uvezuje 12 članova koji se horizontalno i vertikalno prožimaju kroz turističku privredu. Članovi klastera su:
IPC Tehnopolis
Hotel Trebjesa
Hotel Onogošt
Krupac Mont
Bedem Fest
BK Perun
JU Zahumlje
Riverside Maksimović
Montenegro canyoning
NVO Morakovo
AP Gardašević
Seosko domaćinstvo “Moj San”

separator full2

Anđa Vukčević Zorić

Osnivač i predsjednica Turističkog Klastera Montenegro

Turistički klaster Montenegro je oganizacija u razvoju pred kojom stoje mnogobrojni planovi i izazovi. Trebam napomenuti da smo u prethodnom periodu imali dosta aktivnosti baveći se temama i problemima iz oblasti turizma organizovanjem okruglih stolova; studijskih posjeta; implementaciji projekata; obilježavanje važnih međunarodnih datuma kao što su “Svjetski dan turizma” I ”međunarodni dan Rijeka” obilježene nizom aktivnosti.Ono što bih izdvojila je naša programska aktivnost Boem fest. Festival Boem fest je imao za cilj da valorizuje nematerijalnu baštinu, podsjeti na boemski duh Nikšića i oživi ambijent starih nikšićkih kafana, kao i da pozicionira Nikšić na mapi festivalskih gradova. Nadam se da će ova brošura pomoći da se bolje upoznate sa našom ponudom kao i da udruživanjem u klaster budemo primjeri dobre prakse i da podstaknemo i ostale učesnike u turizmu da nam se pridruže .

IMG 0448
separator full2
igor

Igor Jovanović

Osnivač I potpredsjednik

Klasteri se zasnivaju na sistemskim vezama između preduzeća. Odnosi se mogu graditi na zajedničkim ili komplementarnim proizvodima, proizvodnim procesima, tehnologijama, potrebama za prirodnim resursima, zahtjevima za određene kvalifikacije i / ili distributivne kanale. U ovom trenutku, Nikšić se smatra tranzitnom destinacijom. Trebali bi iskoristiti sve naše prirodne i antropogene resurse kako bismo animirali goste koji bi mogli provesti nekoliko kvalitetnih dana sa nama. Takođe, trebalo bi da se fokusiramo na alternativne tipove turizma, kao što su sportski, zdravstveni, religiozni, kulturni, istorijski... Nikšić ima toliko potencijala, a uz sezonski turizam, Nikšić može razviti cjelogodišnji turistički proizvod koji će zadovoljiti sve zahtjeve razlitičitih gostiju.